Jubilejní 10. rousínovský masopust

16.02.2009 00:00

Letošní masopust byl jubilejní 10. v obnovené tradici a největší od roku 2000!!!
V průvodu šlo přes 40 masek, na harmoniku vyhrával Ríša Svítil, diváci fotili i natáčeli na kamery.
Žid vybral do kasičky zatím nejvyšší částku 4070 Kč.
 
 
O maskách a penězích podrobněji:
 
Z částky 4070 Kč jsme zaplatili 1500 Kč muzikantovi, 500 Kč paní Uhrové za kostýmy,
zbývajících 2070 Kč je uloženo na účtu OSR.
 
Od příštího roku dojde k drobným změnám při půjčování kostýmů. Soubor kostýmů vznikl (díky paní Šotkové, Chalupecké, Uhrové a dalším) pro rousínovské občany za účelem pořádání masopustů. Část kostýmů ušila paní Uhrová, za což dostávala  z každého masopustu nemalou částku (v roce 2004 to bylo 900 Kč na nákup látek, v dalších letech půjčovné za kostýmy a příspěvky na kapelu).
Jelikož dosud byly masky uskladněné v hostinci a paní Uhrová několikrát ohlásila ukončení provozu hospody, byly by masky pro obyvatele Rousínova nedostupné.
Z tohoto důvodu je třeba celý soubor kostýmů přemístit a ustanovit nového správce.Zatím nabídla pomoc Katka Kounovská, kostýmy zkompletuje, vypere a spraví. V létě společně dohodneme systém skladování a půjčování tak, aby všichni Rousínovští, jejich příbuzní a známí měli možnost ze sebe udělat maškaru a rozšířit náš úžasný masopustní průvod!!!
Paní hostinská bohužel odmítá soubor rousínovských masek vydat. Momentálně je část masek ještě v hospodě, část bude po vyprání uložena u Kounovských. Pokud budete potřebovat některou masku, kterou nemá K.Kounovská, požádejte paní Uhrovou, třeba vám ji půjčí.
                                   
 Těším se na setkání zase za rok!!!!!
 Za pravidelné účastníky masopustu Z.Schäfferová